Er du forberedt??

Kampanjen "Du er en del av Norges beredskap"

For å styrke beredskapen i samfunnet oppfordrer Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap alle til å være forberedt på å klare seg selv i tre dager. Denne uka får du en brosjyre i posten med konkrete forslag til hva du bør ha i hus.

Her finner du brosjyren "Du er en del av Norges beredskap"

Dette trenger du i hus for å klare deg i tre dager

Hva gjør du hvis strømmen skulle bli borte i flere dager, det ikke er vann i springen eller mobilnettet slutter å fungere?
De grunnleggende behov som må dekkes de tre første døgnene av en krise er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon.

I brosjyren som kommer i postkassa denne uka og på www.sikkerhverdag.no finner du konkrete forslag til hva du alltid bør ha i hjemmet ditt.

Du er en del av Norges beredskap

I høst har DSB, i samarbeid med Oslo kommune, lansert kampanjen "Du er en del av Norges beredskap". Hensikten er å styrke bevisstheten og kunnskapen om egenberedskapi befolkningen.

Hovedinnholdet i kampanjen er konkrete råd om hva folk kan gjøre for å forberede seg best mulig hvis noe skulle skje med kritiske samfunnsfunksjoner – som strøm, mobilnett, internett, transport, vann og avløp.
- Vi ber deg tenke gjennom hva som kan skje der du bor, hvordan du og de rundt deg kan bli rammet, og hvordan dere kan håndtere det. Vær forberedt på at du og din familie skal klare dere selv i minst tre dager, sier direktør i DSB, Cecilie Daae.

Hvorfor kampanje nå?

DSBs befolkningsundersøkelse viser at innbyggerne er lite forberedt på en krise der mange mister strøm eller vann, eller om det skulle bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer.

Norge er et svært trygt land, men også vi kan bli rammet av naturhendelser, ulykker, sabotasje, tekniske problemer, terror, sikkerhetspolitisk krise eller krig. Selv om sannsynligheten for at du blir rammet er lav, er det lurt å være forberedt. Ofte er det ikke så mye som skal til. Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager.

- Når samfunnet rammes av en stor hendelse eller krise, må hjelpen først ut til de som trenger det aller mest. Jo flere av oss som er i stand til å ta vare på oss selv og hjelpe de rundt oss ved en hendelse, jo bedre rustet står vi som samfunn, sier Daae.

Kampanjen "Du er en del av Norges beredskap"

Oppdaterte råd om egenberedskap

Publisert: 04.12.2018 10:25