Forbud mot bruk av all åpen ild utendørs

Drangedal brannvesen kommer med en sterk oppfordring knyttet til forbud mot åpen ild!

Det er en økende skogbrannfare i kommunen og forbud mot å brenne bål i skog og mark er gjeldene! Brannsjefen i Drangedal sier det så enkelt som dette; «bruk av ild ute nå er uaktsomt», og ber alle la fyrstikkene ligge.

Utrykninger er ikke bare tid og kostnadskrevende for brannvesenet, men svekker den totale beredskapen i kommunen som kunne blitt brukt andre steder. Brannvesenet er en viktig del av beredskapen og gjør mye mer enn å slokke branner. Det er også viktig å merke seg at om man bryter dette forbudet ved uaktsom bruk av åpen ild vil dette kunne medføre straffeansvar. Uaktsom bruk av åpen ild vil kunne medføre straffeansvar.

Så nyt godværet, grill eller fyr opp i bålpanna i trygge omgivelser hjemme, men vent med bråtebrenning, gressbrenning eller bål i utmark!

Publisert: 08.05.2020 13:56
Sist endret: 08.05.2020 13:58