17 mai Drangedal 2020

På grunn av koronasmitten vil det ikke bli tradisjonell 17. mai feiring i Drangedal i år.

Vi håper at innbyggerne i Drangedal likevel vil feire 17. mai, men på en litt annerledes måte. Vi har laget et program som ivaretar smittevernreglene.

Det blir skrangletog i Kroken, Kjosen og Tørdal og bilrebus på Bostrak. Så her er det bare å pynte bilen, traktoren, mopeden eller ATV’en og bli med. Vi oppfordrer folk til å møte opp og se på de ulike arrangementene. Det kan være at det dukker opp noen overraskelser underveis.

I Drangedal sentrum vil det bli korpsmusikk, kransnedleggelse og taler for dagen ved Ordfører Tor Peder Lohne og Anna Henriette Straume. Talene vil bli streamet på Drangedal kommune sin facebookside slik at de som sitter hjemme kan se og høre. I tillegg vil det bli lagt ut en Mini-gudstjeneste ved Kjetil Helland.

Det blir ingen underholdning eller salg av pølser og is, men vi oppfordrer alle til å fylle fryseren med is, for 17. mai betyr jo is til barna.

Vi oppfordrer alle til å bruke denne litt annerledes 17. mai til å gå ut på tur, en tur i nærmiljøet, topptur, fisketur eller en båttur. Ta med deg flagg, noe godt å spise og gjør dagen til en minnerik 17. mai.

Vi oppfordrer alle til å ta bilder av hvordan de feirer dagen og merket med #drangedalsposten i sosiale medier eller sende til post@drangedalsposten.no Drangedalsposten vil trykke de beste 17. mai-tur bildene. Kommunen vil premiere de beste / fineste bildene som blir sendt inn til Drangedalsposten.

Program for dagen

Sentrum

Klokka 11
Messingen spiller utenfor Smiekra

Klokka 12
Messingen spiller utenfor sykehjemmet

Klokka 12.50
Kjetil Helland leder markeringen på kirkebakken
Messingen spiller og vi synger Ja, vi elsker sammen med resten av Norge
Tale for dagen: Anna Henriette Straume
Kransnedlegging av Ordfører Tor Peder Lohne

Markeringen blir streamet direkte på Drangedal kommunes facebookside.
Mini-gudstjeneste fra Drangedal kirke blir lagt ut på kommunens facebookside.

Kroken

Klokka 12
Skragletog med overraskelser underveis
Kroken musikkkorps går vanlig rute og sprer 17. mai-stemning, men uten skolebarn bak seg, og vi oppfordrer til å stå langs ruta og vinke med flagget

Kjosen

Klokka 11
Skrangletog med oppstart ved Halfdans bokhus. Toget kjører ned til Stranna. Overraskelser underveis.

Tørdal

Klokka 09.30
Skrangletog med oppstart fra Joker Bø til Dale.

Bostrak

Klokka 11.00
Bilrebus med start fra Bostrak Grendehus og loddsalg.
Ta med penn og papir og bli med.
Det blir loddsalg på bøker ved grendehuset med trekning kl 18.

Topptur, fisketur eller båttur med flagget synlig er ypperlig 17. mai aktivitet

Husk at nasjonale smittevernregler også gjelder på 17. mai!

Publisert: 08.05.2020 14:14
Sist endret: 08.05.2020 14:32